• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Praag

Een busreis Praag is een manier op goedkoop naar Praag te reizen. Praag is een oude stad vol met smalle steegjes en drukke pleinen. Hoewel de stad zeer oud is is met name het uitgaansleven in Praag zeker de moeite waard. Naast het uitgaansleven maakt het relatief lage prijsniveau Praag ook zeer interessant als u van lekker eten en winkelen houdt. Gaat u met de bus naar Praag dan kunt u kiezen voor losse bustickets, of kiezen voor een georganiseerde busreizen Praag. De meeste mensen kiezen voor de laatste optie, hoewel de eerste natuurlijk goedkoper is.

Busreis Praag

Busreizen Praag zijn er meer dan voldoende. De meeste zijn inclusief accommodatie in middenklasse hotels en de reisduur varieert van 2 tot 7 dagen. Vergelijk de verschillende aanbieders altijd goed, omdat zowel de prijzen als het reisschema flink van elkaar kunnen verschillen. Als u van kunst, cultuur en historie houdt dan zit u met de vele bezienswaardigheden in Praag in ieder geval goed. Als u in Praag bent moet u zeker de Praagse Burcht, het Oude Stadsplein, de Joodse Wijk en het Mucha Museum bezoeken. Georganiseerde busreizen Praag gaan hier in de meeste gevallen langs.


Busreis Praag

Feiten over Praag

Praag is zoals vrijwel iedereen wel weet de hoofdstad van Tsjechiƫ en tevens ook de grootste stad van het land. De stad heeft een oppervlakte van bijna 500 vierkante kilometer en er wonen bijna 1.2 miljoen mensen. Door haar rijke historie wordt Praag vaak gezien als een van de mooiste steden van Europa. Dit is dan ook de reden dat het centrum van de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het de op 5 na meest toeristische stad in Europa is.

Klimaat busreizen Praag

In Praag heerst een gematigd landklimaat met kemerken van een zeeklimaat. De winters zijn redelijk koud met sneeuw, de zomers daarentegen zijn aangenaam warm met relatief weinig neerslag. Busreizen Noorwegen zijn dan ook met name in de zomer te vinden. In de wintermaanden is de temperatuur gemiddeld net onder nul met zeer weinig zonuren. In de zomer is de temperatuur meestal boven de 20 graden met circa 6 zonuren per dag. Al met al is Praag prima te bezoeken in zowel zomer als winter, in de winter is het echter wel verstandig een dikke jas mee te nemen.

Klimaat Praag busreis

Het hoofdseizoen voor een busreis Praag ligt zeker in de zomermaanden juni, juli en augustus. Verder kan het ook druk zijn in de maanden november en december, met name voor stelletjes. De wintermaanden geven Praag namelijk een extra romantische sfeer. In Praag is veel cultuur te bewonderen en goede restaurants om te eten zijn in overvloed aanwezig. Rekening houdende met de reistijd naar Praag raden wij aan te kiezen voor een busreis Praag van 3, 4, 5 of meer dagen. Zo heb je genoeg tijd om rustig te genieten van deze prachtige stad. Let wel op dat busreizen naar Praag relatief lang duren. U zult in ieder geval rond de 14 uur over de heen- en terugreis doen, enigszins afhankelijk van de aanbieder die u kiest en natuurlijk de drukte in het verkeer.


Vergelijk nu de aanbieders van busreizen Praag.