• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Wenen

Een busreis Wenen is een zeer mooie manier om deze stad die bekend staat om haar romantiek, kunst, cultuur en muziek te bezoeken. Het centrum van de stad staat nog vol met prachtige bouwwerken en wordt dan ook wel eens een openluchtmuseum genoemd. Ook als je wilt winkelen en uitgaan is Wenen zeer geschikt, bedenk echter wel dat Wenen geen goedkope stad is. Busreizen Wenen van diverse aanbieders vindt u onderaan deze pagina.

Busreis Wenen

In wenen is zoveel te bezichtigen dat u aan 2 dagen niet genoeg zult hebben. Ons advies is dan ook om 4 dagen of langer te gaan. Indien u na uw busreis naar Wenen wilt gaan winkelen zijn Kartnerstrasse en Mariahilferstrasse de place to be. Indien u wilt uitgaan of een van de vele concerten wenst te bezoeken moet u in het centrum zijn. Uiteraard moet u ook even langs hotel Sacher gaan voor de enige echte Sachertorte.


Busreis Wenen

Feiten over Wenen

Wenen is de hoofdstad en tevens grootste stad van Oostenrijk. Door de lange historie is een busreis Wenen ideaal voor mensen die van cultuur en stedentrips houden. De stad ligt in het noordoosten van Oostenrijk aan rivier de Donau en is het cultureel en politiek centrum van het land. De stad heeft circa 1.7 miljoen inwoners en de deelstaat Wenen is circa 400 vierkante kilometer groot.

Klimaat Wenen

Het heersende klimaat in Wenen is een gematigd landklimaat. Tijdens busreizen Wenen zult u dus een vergelijkbare ervaring hebben met het weer in Nederland. Er valt relatief weinig sneeuw in vergelijking met andere delen van Oostenrijk en de temperatuur ligt gemiddeld ook wat hoger. In de zomer is de temperatuur overdag gemiddeld boven de 20 graden met circa 7 zonuren per dag. In de winter is de temperatuur rond het vriespunt met maar 2 zonuren per dag. Het hele jaar door is het leuk om met een busreis Wenen te bezoeken, in de winter is het wellicht koud maar wel erg knus. In de zomer straalt de stad en kunt u genieten van het mooie weer met af en toe wat neerslag.


Klimaat Wenen

Beste reistijd Wenen

Wenen een stad die bij uitstek geschikt is voor stedentrips. Zowel in de zomer als winter kunt u dus busreizen Wenen boeken. Wanneer u gaat hangt af van uw persoonlijke voorkeur. De winter in Wenen staat voor romantiek en is dus zeer geschikt voor stelletjes. Het nadeel van de winter is natuurlijk dat er relatief veel sneeuw kan liggen en het is natuurlijk relatief koud. In de zomer kunt u meer tijd buiten spenderen en kunt u genieten van de parken en mooie gebouwen in Wenen. Wat betreft prijs is er eigenlijk geen verschil, dus de keuze is helemaal aan u. De ideale reisduur ligt uiteraard ook aan uw eigen voorkeuren, maar wij raden aan 3, 4 of 5 dagen aan. Er is namelijk veel te zien tijdens een busreis Wenen.