• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Noorwegen

Noorwegen is een land met 4,9 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 385.199 km2. De hoofdstad van dit prachtige land is Oslo en de munteenheid is de Noorse Kroon. Veel toeristen bezoeken Noorwegen vanwege de prachtige natuur. U kunt hierbij denken aan de prachtige fjorden, maar ook aan de woeste hoogvlakten die zich in het centrum van Noorwegen bevinden. Er is ook een prachtig ongerept toendra gebied in het noorden van het land. Veel rondreizen gaan door deze prachtige gebieden en worden vaak met de bus uitgevoerd. Ook de noordkaap is een populaire bestemming binnen Noorwegen.

Busreis Noorwegen

Als u kiest voor een busreis Noorwegen dan moet u zeker eens naar een van de negentien nationale parken gaan, deze zijn variërend in grootte van 9 tot 3420 km2. Er is hier een prachtige variatie van flora en fauna te bewonderen. Busreizen naar Noorwegen zijn een echte aanrader omdat u lekker om u heen kunt kijken en de bus op alle mooie plekjes stopt. Bovendien zijn de afstanden in Noorwegen erg groot. Door de bus te nemen hoeft u zelf niet deze lange afstanden af te leggen en kunt u uw energie sparen om te genieten van al het moois in Noorwegen.

Er kan gesproken worden over twee soorten busreizen Noorwegen. Bij één van deze reizen vertrekt u vanuit Nederland met de bus naar Noorwegen. Bij de andere busreis vertrekt u eerst met het vliegtuig naar Oslo en neemt u vanuit Oslo de bus. Als u veel van Noorwegen wilt zien dan is een rondreis de beste optie. U krijgt via de reisleider dan veel informatie over busreizen Noorwegen en alle mooie plekjes waar de bus kan komen gaat u bezichtigen en op sommige plaatsen waar het heel mooi is blijft de bus wat langer stilstaan.


busreizen Noorwegen

Busreis Noorse Fjorden

Zoals eerder aangegeven zijn de Noorse Fjorden absoluut de moeite waard. Langs de hele westkust zijn deze Fjorden te vinden, een hoogtepunt voor veel cruises en busreizen in de regio. Populaire steden waar gestopt kan worden zijn Bergen, Geiranger, Olden en Stavanger. Ook in het zuiden richting Oslo zijn Fjorden te vinden, maar deze zijn minder groot en diep dan aan de westkant. Flam ligt ook aan de westkant en is absoluut een hoogtepunt. Het ligt aan het Aurlandsfjord, een zijtak van het diepste fjord van Noorwegen namelijk het Sognefjord. Flam is bovendien een goede uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan een aantal mooie watervallen.


Busreis Noordkaap

De Noordkaap wordt vaak gezien als het noordelijkste punt van Noorwegen en Europa. Wat betreft Noorwegen en het Europese continent klopt dat inderdaad. Er is echter een eilandengroep, genaamd Frans Jozefland, die maar liefst 600 kilometer ten noorden van de Noordkaap ligt.  Ondanks dat blijft de Noordkaap natuurlijk een prachtige plek om te bezoeken. Dichterbij de Noordpool kunt u over land namelijk niet komen. Hoewel de Noordkaap eigenlijk op een eiland ligt is de Noordkaap met de bus gewoon bereikbaar. Er ligt namelijk een tunnel vanaf het vasteland naar dit eiland. Indien u een rondreis Noorwegen boekt, kijk dan goed of de busreis naar de Noordkaap gaat. Dat is namelijk niet altijd het geval.


Busreis Noordkaap


De beste reistijd voor busreizen Noorwegen zijn de zomermaanden. In de winter is Noorwegen ook erg bijzonder, maar door de grote hoeveelheid sneeuw minder toegankelijk dan in de zomer. Kies dus voor een busreis Noorwegen tussen de maanden mei en september voor de optimale beleving. De beste reisduur is langer dan 8 dagen. Wij adviseren te kiezen voor 12 tot 15 dagen zodat u niet elke dag in de bus hoeft te zitten tijdens uw busreis door Noorwegen.