• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Waarom ook u met een busreis naar de Lofoten moet

24-01-2016

In het noorden van Noorwegen liggen de Lofoten. Een bijzondere eilandengroep met karakter en natuurlijk schoonheid. Men zegt natuurlijk al vaak dat foto's meer zeggen dan woorden. Met deze blogpost kunnen we die theorie wederom onderschrijven. Want ook al klinken de Lofoten in Noorwegen op papier zelfs al interessant, u moet er zijn geweest of op zijn minst foto's hebben gezien om de schoonheid echt te bevatten. Nou zijn busreizen naar Noorwegen sowieso al populair in verband met de prachtige natuur, maar lang niet allemaal gaan ze ook daadwerkelijk langs de Lofoten. Met onderstaande 4 foto's proberen we u te overtuigen om bij het boeken van een rondreis door Noorwegen met de bus te zorgen dat u ook de Lofoten zult passeren!


Dorpen Lofoten Noorwegen

De Lofoten bestaan uit talloze eilandjes in het Noorden van Noorwegen. Sommige van deze eilanden zijn bewoond, andere niet. De meeste dorpjes zijn sowieso klein, schattig en zoals u kunt zien erg fotogeniek. De dorpen bestaan voornamelijk uit kleine houten huisjes in vrolijke kleuren langs de randen van de eilanden. Met een busreis Lofoten zult u natuurlijk niet alle eilanden kunnen bezoeken, maar beelden zoals hieronder zult u zeker zien.


Lofoten Noorwegen


Noorderlicht Lofoten

De aurora borealis, in Nederland vooral bekend als het Noorderlicht, is een van de natuurlijke schoonheden die u in de Lofoten kunt bewonderen. Kunt u het al voor u zien? Langs het strand, tussen de bergen genieten van dit prachtige natuurverschijnsel onder het genot van een warm drankje of misschien wel een wijntje?


Noorderlicht lofotenStranden Lofoten

Als we aan Noorwegen denken zullen mooie stranden misschien niet het eerste zijn waar u aan denkt. Toch heeft Noorwegen een flinke kustlijn dus strand is er genoeg. Helaas is het klimaat niet geschikt om eindeloos te zonnen op deze stranden, maar dat maakt ze niet minder mooi om lekker in alle rust langs te wandelen. Bezoekt u de Lofoten met de bus? Dan zult u onderstaande stranden zeker tegenkomen.


Stranden Lofoten noorwegenZomer Lofoten

Hoewel de winter alles wat knusser maakt in Noorwegen en u kans heeft om het noorderlicht te zien, heeft het bezoeken van de Lofoten in de zomer ook absoluut voordelen. In de zomer is de temperatuur namelijk gewoon lekker zomers en is alles ontzettend mooi en groen. Dit maakt de zomer perfect voor lange wandelingen door de bergen of langs de kust. Bovendien is het aanbod busreizen naar Noorwegen in de zomer veel groter.


Zomer busreis lofoten