• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

De leukste kerstmarkten in Duitsland

19-09-2015

Hoewel sommige mensen de winter niks vinden, kijken anderen er juist naar uit. Liefhebbers van de winter zijn vaak ook liefhebbers van gezelligheid en van tijd spenderen met vrienden en familie. Niet gek dus dat de liefhebbers van de wintermaanden ook vaak liefhebbers zijn van kerstmarkten. Kerstmarkten staan immers voor lekker eten, de nodige drankjes en natuurlijk gezelligheid! Goed nieuws voor deze mensen dus, want de kerstmarkten in Duitsland zijn inmiddels weer op volle toeren aan het draaien. Maar wat is nou de beste kerstmarkt om te bezoeken? Wij hebben een top drie voor u gemaakt!

Kerstmarkt Dusseldorf

Op plek 1 in deze top drie hebben we gekozen voor de kerstmarkt in Dusseldorf. Dit is een van de grootste kerstmarkten die binnen redelijke afstand van Nederland ligt. Het oude stadscentrum van Dusseldorf is sowieso al het bezoeken waard. De combinatie met allerlei leuke kraampjes, verdeeld over zes verschillende pleinen, maken het centrum en daarmee de kerstmarkt enorm sfeervol. Ook voor de kinderen is er wat te beleven omdat er onder andere een poppentheater en een draaimolen te vinden zijn. De reistijd naar de kerstmarkt in Dusseldorf is vanaf Utrechts iets meer dan 2 uur.

Kerstmarkt Aken

Op plek 2 hebben wij de kerstmarkt in Aken staan. Deze kerstmarkt is een stuk kleiner dan die in Dusseldorf, maar dat maakt het geheel misschien juist wat knusser. Ieder jaar zijn de kleine steegjes en pleinen hier helemaal omgetoverd in de kerstsferen. De heerlijke kruidenkoekjes zijn al de moeite waard om deze kerstmarkt te bezoeken. Voor de mensen in het zuiden van Nederland is dit waarschijnlijk ook gelijk de kerstmarkt die het dichtste bij huis ligt. Vanaf Utrecht is de reistijd vergelijkbaar met de kerstmarkt in Dusseldorf. De kerstmarkt in Aken is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00.

Kerstmarkt Keulen

Op plek 3 hebben wij de kerstmarkt in Keulen staan. Deze markt speelt zich vooral af in de omgeving van de bekende Dom toren in Keulen. Deze kerstmarkt wordt vaak gecombineerd met die in Bon aangezien ze erg dicht bij elkaar liggen. Er zijn dan ook veel tweedaagse busreizen te boeken naar de kerstmarkt in Keulen.
De reistijd naar deze kerstmarkt is vanaf Utrecht bijna drie uur. Ons advies: ga een weekendje weg!

Tijdens de wintermaanden zijn er gelukkig veel kerstmarkt busreizen te vinden. Zo kunt u gewoon lekker een drankje drinken op de kerstmarkt en hoeft u zich geen zorgen te maken over de terugreis.