• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Leukste bestemmingen voor stedentrips in de winter

07-12-2015

Stedentrips zijn het hele jaar door een leuke manier om een lang weekend te spenderen. Gelukkig bieden de meeste aanbieders van busreizen het hele jaar door stedentrips met de bus aan naar de grotere steden van Europa. De keuze voor een bestemming tijdens de zomer en winter kan enorm van elkaar verschillen. Waar het in de zomer vooral zal draaien om buiten zijn, terrasjes pakken en veel bezienswaardigheden lopend bezoeken, zal het in de winter meer gaan om gezelligheid en romantiek. Daarom schrijven wij vandaag een top 3 met steden die het leukste zijn voor een stedentrip tijdens de wintermaanden!

Berlijn

Busreis Berlijn

Voor ons is Berlijn in de wintermaanden absoluut een topbestemming voor een stedentrip. Daarom staat Berlijn in deze top drie dan ook op de eerste plaats! Berlijn is in de wintermaanden niet extreem koud (belangrijk als je veel bezienswaardigheden wilt zien), maar barst wel van de gezelligheid. Overal zijn leuke kraampjes op straat te vinden waar je kunt genieten van een lekker glaasje gluhwein of een echte Duitse braadworst voor Duitse prijzen. Ga je in december dan kun je bovendien nog de sfeervolle kerstmarkten meepikken. Omdat Berlijn een echte hoofdstad is zijn er ook veel musea te vinden. Perfect om een koude winterdag lekker binnen te spenderen!

Praag

Busreis Praag

Praag is in deze top drie de stad met het meest winterse klimaat. Bezoek je Praag in de winter, zorg dan absoluut dat je warme kleding meeneemt! Hoewel misschien niet iedereen dol is op de kou is dit winterse klimaat ook gelijk een van de grote pluspunten van deze stad. Doordat er in Praag veel oude gebouwen staan en er bovendien veel sneeuw valt is het namelijk een enorm knusse stad. Voeg daar het relatief gunstige prijspeil aan toe en je snapt waarom dit een van onze favoriete steden is!

Parijs

Busreis Parijs

De meeste mensen denken bij een romantische stad gelijk aan Parijs. Dat is absoluut waar en daarom staat Parijs ook zeker in deze top drie. Wat ons betreft is bij Parijs het verschil tussen een bezoek in de zomer en een bezoek in de winter echter relatief klein. Daarom geen eerste plaats voor Parijs als we kijken naar de beste stad voor een winter stedentrip. Bovendien is Parijs ook gelijk de duurste stad uit dit lijstje! Voordelen zijn dan weer dat Parijs het dichtste bij de Nederland ligt, het metronetwerk erg goed is (dus je hoeft geen lange koude wandelingen te maken) en Disneyland voor de liefhebbers met kinderen dichtbij is.