• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Kroatië

Kroatië is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder Nederlandse toeristen. Het aanbod busreizen Kroatië groeit dan ook gestaag. Een busreis Kroatië is een goedkope manier om het land te bezoeken. Bovendien is het prijspeil in Kroatië relatief laag waardoor u kunt genieten van lekker eten en winkelen tegen een aantrekkelijke prijs. U vertrekt in Nederland vanaf een door u gekozen opstapplaats waarna u rechtstreeks naar uw bestemming wordt gereden door middel van comfortabele bussen. 

Busreis Kroatië

Kroatië is een zeer mooi land en is zeker geschikt voor een zonvakantie. Ook als u graag meer van het land wil zien is een busreis zeer geschikt. Er worden namelijk ook diverse rondreizen aangeboden die u meenemen naar de mooiste plekken van het land. Wilt u na uw busreis naar Kroatië liever winkelen en uitgaan dan is dat ook zeker een optie. Tijdens uw vakantie is het aan te raden onder andere de volgende bestemmingen te bezoeken: het dorpje Labin vanwege de diverse festiviteiten, een van de vele nationale parken, de Romaanse bouwwerken in Pula en natuurlijk de hoofdstad Zagreb.


busreizen Kroatie

Feiten over Kroatië

Kroatië ligt in zuiden van Europa vlakbij Italië op circa 12 uur rijden van Nederland. Kroatië beslaat circa 56.000 vierkante kilometer en is daarmee een stuk groter dan Nederland. Het aantal inwoners per vierkante kilometer is echter vrij laag aangezien er slechts 4.5 miljoen mensen in Kroatië wonen. Een groot deel hiervan, namelijk ongeveer een kwart van het totaal, woont in de hoofdstad Zagreb.

Beste reistijd Kroatië

Kroatië is de afgelopen jaren echt een opkomende bestemming geweest op het gebied van zonvakanties. Ook onder jongeren zijn busreizen Kroatië steeds populairder aan het worden. Volgens sommigen is Kroatië zelfs al verpest door het massatourisme, maar daar zijn wij het zeker niet mee eens. Langs de prachtige kusten kan het inderdaad wat druk zijn, maar toch een stuk minder dan bijvoorbeeld Spanje. Trek je met de bus een stukje weg van de kustlijn dan kun je zeker ook rustige stukken van Kroatië ontdekken. De beste maanden voor een busreis Kroatië zijn de maanden mei tot en met september. In deze periode is de temperatuur eigenlijk altijd boven de 20 graden. De ideale reisduur is minimaal 8 dagen, maar wij raden aan te kiezen voor 12 tot 15 dagen. Kroatië is immers en flink stuk rijden en je wilt genoeg tijd hebben om wat van dit mooie land te zien. Omdat de busreizen naar deze regio scherpe prijzen hebben hoef je geen groot budget te hebben.