• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Rome

Veel mensen weten niet dat het mogelijk is om een busreis Rome te boeken. Echter is dit zeer zeker mogelijk. In de meeste gevallen gaat het dan om een georganiseerde busrondreis waarbij onder andere Rome op het programma staat. Naast Rome wordt dan ook vaak Toscane, Florence of Verona bezocht. Uiteraard is bij dergelijke busreizen Rome alles voor u geregeld. Alle overnachtingen zitten bij de prijs in en meestal het ontbijt en diner ook. Er zijn busreizen te vinden met een duur van 8 dagen en langer. 

Feiten over Rome

Rome is met een oppervlakte van circa 1200 vierkante kilometer en meer dan 2.5 miljoen inwoners de grootste stad van Italië. Rome heeft bovendien een zeer rijke geschiedenis die meer dan 2000 jaar terug gaat. Zo is Rome vroeger de hoofdstad geweest van het Romeinse rijk en is de stad tegenwoordig de hoofdstad van Italië en de provincie Rome. Door de rijke geschiedenis zijn er veel Romeinse bezienswaardigheden in Rome te vinden. Binnen in Rome ligt een kleine onafhankelijke staat genaamd Vaticaanstad. Bij de meeste busreizen naar Rome zult u waarschijnlijk Vaticaanstad ook bezoeken omdat dit het thuis is van de Paus en enkele bezienswaardigheden en musea.


busreis Rome

Klimaat Rome

Indien u een busreis naar Rome wilt boeken kunt u dat het beste in of nabij de zomer doen. Vanaf april is de gemiddelde temperatuur aangenaam met circa 13 graden, maar valt er nog wel regelmatig wat neerslag. In de maanden mei tot en met augustus neemt de neerslag af met gemiddeld maar 8 dagen neerslag per maand. De gemiddelde temperatuur ligt in deze maanden rond de 22 graden, erg geschikt voor een busreis dus.


Klimaat Rome busreizen

Feiten over Toscane

Omdat u bij een busreis Rome ook vaak Toscane bezoekt is het natuurlijk ook interessant om wat meer te weten over Toscane. Toscane wordt vaak gezien als een van de mooiste delen van Italië. Toscane is een regio die centraal ligt in Italië ten noorden van Rome. Deze regio is circa 23.000 vierkante kilometer groot en er wonen ongeveer 3.7 miljoen inwoners. Bekende steden in de regio zijn Florence en Pisa.

Klimaat Toscane

Het weer in Toscane is vergelijkbaar met dat in Rome. Omdat Toscane echter iets meer naar het noorden ligt is de gemiddelde temperatuur daar een graad of twee koeler. Ook valt er iets meer neerslag, in de zomermaanden is dit echter verwaarloosbaar. De maanden mei tot en met september zijn dan ook zeer geschikt voor een busreis Toscane.