• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Hongarije

Het aanbod busreizen Hongarije is vrij divers. Zo zijn er busreizen die de zon opzoeken aan bijvoorbeeld het Balatonmeer, stedentrips naar Boedapest en rondreizen met de bus door heel het land.

Feiten over Hongarije

Hoewel er meerdere talen gesproken worden in Hongarije is de officiƫle taal het Hongaars. Het land is een flink stuk groter dan Nederland met een oppervlakte van circa 93.000 vierkante kilometer. Het aantal inwoners valt mee in verhouding met het oppervlakte aangezien er maar iets meer dan 10 miljoen mensen in Hongarije wonen. Circa 2 miljoen mensen hiervan wonen in de hoofdstad Boedapest. Er is geen tijdsverschil in de winter maar in de zomer is het er een uurtje later dan bij ons.


busreizen Hongarije

Klimaat Hongarije

Het klimaat in Hongarije heeft kenmerken van zowel een zeeklimaat als een landklimaat. Hongarije is relatief droog met gemiddeld slechts 600 millimeter neerslag per jaar. De zomer is relatief warm met een gemiddelde temperatuur van circa 20 graden en 13 zonuren per dag. De winter is daarentegen vrij koud met sneeuw en temperaturen rond het nulpunt met uitschieters naar -15 graden.