• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Sacre Coeur

De Sacre Coeur (gebouwd in 1873) is een witte kerk bovenop een heuvel in de wijk Montartre in Parijs. De kerk is een bouwkundig meesterwerk met een levendige witte kleur. Deze kleur komt door het gebruik van Chateau-Landon stenen. Deze stenen bevatten een soort natuurlijk bleekmiddel.

Doordat de Sacre Coeur op een heuvel van maar liefst 125 meter hoogte staat is de kerk vanaf een redelijk afstand te bewonderen. Wilt u de de Sacre Coeur 'echt' ervaren dan zult u met de trap de berg op moeten gaan richting de Sacre Coeur. Van dichtbij is de Sacre Coeur namelijk prachtig en de trap naar boven is voor de meeste bezoekers goed te doen. Bij voorkeur kiest u een dag met weinig bewolking zodat u goed van het uitzicht kunt genieten. Vanaf de heuvel heeft u namelijk een geweldig uitzicht over de stad. Op de Eiffeltoren na is dit het hoogste punt van Parijs.

Sacre Coeur


Hoe kom ik bij de Sacre Coeur?

Boekt u een busreis Parijs? Dan zal de reisleiding u er gewoon met de bus afzetten. Is dat voor u niet het geval? Kies er dan voor om te reizen met de metro naar de Sacre Coeur. Halte Abbesses is een goede keuze dicht bij de kerk. Vanaf hier staan bordjes richting de kerk die u de 237 treden tellende trap zullen wijzen.


Waar is de Sacre Coeur


Terug naar bezienswaardigheden Parijs of busreizen Parijs.