• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Louvre

Het Louvre in Parijs is één van de bekendste musea ter wereld. Ook als u geen fan bent van Musea is een bezoek aan enkel de entree van het Louvre al bijzonder en zeker aan te raden tijdens een busreis Parijs. Het entree is namelijk een grote glazen piramide die via een roltrap toegang bied tot de ondergrondse ingang van het Louvre. Daarnaast is het immense gebouw, ooit een paleis, ook van de buitenkant bewonderingswaardig.

Wat hangt er in het Louvre?

In het Louvre zijn werkelijk talloze kunstwerken te bezichtigen. In totaal zijn er circa 35.000 voorwerpen in de tentoonstellingen te vinden. Het grootste deel hiervan komt uit de oudheid tot aan de 19e eeuw. Er zijn veel schilderijen te vinden, maar ook meubelstukken uit het paleis, beeldhouwwerken en andere zaken. De bekendste stukken in de collectie van het Louvre zijn waarschijnlijk de Venus van Milo en natuurlijk de Mona Lisa van Leonarde da Vinci.

Het is verstandig om vooraf kaarten te kopen voor het Louvre omdat het er enorm druk kan zijn. De kaarten zijn online te koop en zijn dezelfde prijs als aan de deur.


Louvre

Hoe kom ik bij het Louvre?

Het Louvre is in principe gemakkelijk te bereiken. De beste en snelste optie is waarschijnlijk de metro. Het metrostration heet Palais-Royal–Musée du Louvre en is te bereiken met lijn 1. Verder is de bus ook een optie. Heeft u een georganiseerde busreis Parijs geboekt, dan hoeft u zelf niet te zoeken. Bent u zelf op pad kies dan voor de buslijnen 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95 en de Open Tour bussen.

Waar is het Louvre


Terug naar bezienswaardigheden Parijs of busreis Parijs.