• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Parijs

Een busreis Parijs is een goedkope manier om een van de mooiste steden van Europa een paar dagen te bezoeken. Parijs heeft naast haar prachtige architectuur, musea en de Eiffeltoren ook nog eens heerlijk eten en een geweldig uitgaansleven. Parijs biedt dus voor ieder wat wils. Busreizen naar Parijs zijn een voordelige en makkelijke manier om de stad te leren kennen, het is mogelijk om zowel georganiseerde als ongeorganiseerde busreizen Parijs te boeken. De duur van een busreis wisselt tussen de 1 en 8 dagen, maar de meeste mensen boeken 2, 3, 4 of 5 dagen.

Busreis Parijs

Als je goedkoop naar Parijs wilt is een busreis Parijs absoluut een goede keus. In Parijs is namelijk zeer veel te beleven. Bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen als je naar Parijs gaat zijn onder andere: Het Louvre de Arc de Triomphe, de Notre Dame, de Champs-Elysees, de Sacre Coeur en natuurlijk de Eiffeltoren. Bij georganiseerde busreizen Parijs zullen deze bezienswaardigheden vast en zeker langs komen, indien je zelf op pad gaat is alles via de metro goed te bereiken. Het voordeel van georganiseerde busreizen is dat je gelijk veel uitleg krijgt over de bezienswaardigheden. Naast de bezienswaardigheden is Parijs natuurlijk ook een stad van romantiek en lekker eten. We raden dan ook zeker aan om in de avond de stad te verkennen en je heerlijk te laten verwennen door de fantastische restaurants in de stad.

Feiten over Parijs

Parijs is natuurlijk de hoofdstad en grootste stad van Frankrijk. Daarnaast is het de op acht na grootste stad van europa met maar liefst 2,25 miljoen inwoners. Indien je de randgemeenten van Parijs meetelt komt je zelfs uit op 11 miljoen inwoners. Een stad met zoveel inwoners moet natuurlijk een groot grondgebied beslaan en dat is zeker waar. De oppervlakte van Parijs is circa 2700 vierkante kilometer, dat is 1/15e deel van heel Nederland. Omdat Parijs zo groot is kiezen veel mensen als vervoersmiddel binnen de stad de metro. Dit is verreweg de snelste manier om van A naar B te komen. Het is betaalbaar, je ontwijkt de drukte van de straten en je hoeft geen parkeergeld te betalen. Ga je op reis met een van de vele busreizen Parijs dan heb je waarschijnlijk de metro niet nodig. De meeste busreizen vervoeren ja namelijk ook binnen de stad van plek naar plek. Parijs was lange tijd de populairste stad in Europa voor toeristen uit Nederland. Door de aanslagen van de afgelopen jaren is dit iets teruggelopen. Tegenwoordig heeft Londen dan ook de eer van populairste stad in Europa onder Nederlandse toeristen. Meer weten over de stad? Bezoek dan: Wikipedia.

Busreis Parijs

Klimaat Parijs

Parijs lijkt wat betreft klimaat redelijk op Nederland, hoewel het er over het algemeen iets warmer is dan bij ons. Parijs heeft een maritiem klimaat dus heeft de zee een redelijk grote invloed op het weer. Dit zorgt er voor dat er zelden extreem hoge of lage temperaturen voorkomen in en rondom Parijs. Perfect dus voor een busreis Parijs! De maanden juni tot en met september zijn het mooiste met gemiddeld circa 18 graden, 7 zonuren per dag en beperkte neerslag. In de winter kan het redelijk afkoelen maar de gemiddelde temperatuur blijft met een graad of 5 net boven het vriespunt. De zon laat zich in deze periode echter gemiddeld slechts 3 uur per dag zien. In de zomer is het in Parijs wat aangenamer, met name als je veel te voet wilt doen, maar in de winter is de romantiek van de stad absoluut op haar hoogtepunt. Afhankelijk van wat je voorkeur geniet kun je dus busreizen Parijs boeken in de zomer of juist de winter.


Klimaat Parijs busreis


Een busreis Parijs is in ieder geval het hele jaar door te boeken, dus u kunt altijd gaan wanneer u zin hebt. Als u de drukte wilt vermijden boek dan buiten het hoofdseizoen. Het hoofdseizoen beslaat ongeveer de maanden juni, juli, augustus, september, november en december. Wat betref reisduur zijn er veel mogelijkheden. U kunt zich in Parijs gemakkelijk meer dan een week vermaken, maar de meeste mensen kiezen voor een busreis Parijs van 2, 3, 4 of 5 dagen. De meeste busreizen naar deze prachtige stad zijn zeer betaalbaar, maar als u net dat beetje extra wilt besparen kunt u zoeken naar een last minute busreis.

Disneyland Parijs

Gaat u samen met uw kinderen met de bus naar Parijs? Dan kunt u ook kiezen voor een busreis Parijs met 1 dag Disneyland. Er zijn verschillende aanbieders die dit aanbieden en het zal door uw kinderen zeker gewaardeerd worden. Disneyland Parijs is immers het grootste en bekendste attractiepark van Europa en biedt een leuke afwisseling voor kinderen die niet zitten te wachten op dagen lang cultuur snuiven. Een busreis Parijs met Disneyland is te boeken voor 3 dagen, 4 dagen en 5 dagen.


Busreis Disneyland Parijs


Kom je er op deze site niet helemaal uit, kijk dan even op Busreisparijs.net. Zoek je een Busreizen Disneyland Parijs? Bekijk dan die pagina op deze website. Bovenaan deze paging kunt u uw busreis Parijs zoeken door gebruik te maken van het zoekformulier.


Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

De Arc de Triomph is een door Napoleon gebouwde triompfboog met een zeer imposant formaat.

Lees meer
Louvre

Louvre

Het Louvre is een van de grootste musea in Europa. De piramide achtige ingang maakt een imposante entree.

Lees meer
Sacre Coeur

Sacre Coeur

De Sacre Coeur is een bijzondere witte basiliek bovenop een heuvel in de wijk Montartre in Parijs.

Lees meer