• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Tower of London

De Tower of London is waarschijnlijk een van de bekendste en meest bijzondere bezienswaardigheden die je tijdens een busreis Londen zeker moet bezoeken. Dit ford staat aan de Theems vlak naast de Tower Bridge, die zo genoemd is omdat deze bij de Tower of Londen werd neergezet. Sinds 1988 staat de Tower of London op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Geschiedenis Tower of London

De oorsprong van dit pand gaat terug tot maar liefst 1078. Toen liet Willem de Veroveraar de basis liet bouwen van wat nu de Tower of Londen heet. Destijds echter zonder grote buitenmuur en zonder grachten. De grachten werden toegevoegd door Richard Leeuwenhart en de muren en buitengebouwen zijn in de loop van de jaren langzaam maar zeker bijgeplaatst. Het originele ford staat nog steeds in het midden van dit inmiddels enorme bouwwerk. Ooit diende dit ford als paleis voor de koninklijke familie, maar dit is sinds 1625 al niet meer het geval geweest. Tegenwoordig worden de juwelen van de koninklijke familie nog wel in dit ford opgeslagen.

Functies Tower of Londen

Naast een paleis en een ford heeft de Tower of Londen diverse andere functies gehad. Zo is het lange tijd een gevangenis geweest voor hoger geplaatste gevangen (o.a. leden van de koninklijke familie) en is het een executieplaats geweest. Onder andere William Hastings en Mark Smeaton werden hier onthoofd.

Tower of London