• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Tower Bridge

De Tower Bridge is een zeer imposante brug uit 1894. De bouw is gestart om de verschillende oeverdelen van Londen beter met elkaar te verbinden. De brug loopt namelijk over de grote rivier de Theems die dwars door Londen stroomt. Door een brug tussen de stadsdelen te bouwen konden commerciële activiteiten beter en sneller worden uitgevoerd. De bouw van deze 244 meter lange en 65 meter hoge brug duurde ruim 8 jaar.

De Tower Bridge is de bekendste brug van Londen en een van de weinige bezienswaardigheden in Londen waar u gratis overheen kunt lopen. Naast het lopen over de brug is het ook mogelijk om de torens te beklimmen, hier zijn echter wel weer kosten aan verbonden. De zogenoemde Tower Bridge Experience is geopend tussen 9.30 en 17.30 uur. U kunt gedurende uw  betaalde bezoek aan de Tower Bridge in Londen over de loopbrug bovenin de Tower Bridge lopen. Dit geeft u een mooi uitzicht over de stad en de wilde rivier de Theems onder de brug.

Tower Bridge of London

Indien u met een georganiseerde busreis naar Londen gaat dan zullen de gidsen ongetwijfeld over de brug rijden. Waarschijnlijk zult u zelfs even uitstappen om zelf over de brug te kunnen wandelen. Gaat u zondere gids naar Londen, dan is de metro waarschijnlijk de beste keus. De beste metrohalte voor de Tower Bridge is metrostation Tower Hill. Combineer een bezoek aan de brug met een bezoek aan de Tower of Londen. Deze oude gevangenis staat vrijwel naast de brug en dezelfde halte van de metro.