• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Londen

Tijdens een busreis Londen hoeft u zich zeker niet te vervelen. In Londen is voor iedereen wat te doen. Zo kunt u heerlijk gaan shoppen in bijvoorbeeld Oxford Street, een van de prachtige musea bezoeken of prachtige bouwwerken als de Tower Bridge of Londen en de Big Ben bezichtigen. Er zijn veel verschillende soorten busreizen Londen te boeken. De reisduur wisselt tussen de 3 en 8 dagen, maar de meeste mensen boeken 4 of 5 dagen. Op Busreizen.nl bekijkt u eenvoudig de busreizen naar Londen van diverse grote aanbieders in Nederland. Zo kunt u eenvoudig vergelijken en de beste optie kiezen.

Busreis Londen

De meeste mensen kiezen voor georganiseerde busreizen naar Londen. Het voordeel is dat u dan vrijwel niks zelf hoeft te regelen. U wordt binnen Londen rondgereden door luxe touringcars die u ophalen bij uw accommodatie en u hier ook weer afzetten. Uiteraard zijn de accommodaties meestal geregeld en zijn ontbijt en excursies vaak inclusief. Regelt u liever alles zelf? Dan boekt u alleen de busreis Londen zelf. Wij raden u aan om ten minste een 4 daagse busreis naar Londen te nemen aangezien er in deze wereldstad zoveel te zien is dat u aan minder tijd waarschijnlijk niet genoeg heeft. Trekt u er zelfstandig op uit? Door Londen kunt u het meest efficiënt reizen middels bussen en de metro.

Tower Bridge of London busreis

Feiten over Londen

Londen is de hoofdstad en tevens grootste stad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. De stad ligt in Greater Londen in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk. De oppervlakte van dit gebied rondom Londen is maar liefst 1600 vierkante kilometer groot en er wonen circa 7.5 miljoen mensen. Hiermee behoort Londen tot de grootste steden van Europa. Busreizen Londen zijn dan ook zeker een aanrader voor de stedentrip liefhebbers! Wilt u meer informatie over Londen? Bezoek dan Wikipedia.

Klimaat Londen

In Londen heerst een gematigd zeeklimaat. Het is er over het algemeen niet extreem warm in de zomer en ook niet extreem koud in de winter. In de zomer wordt het gemiddeld 17 graden met 6 zonuren per dag, perfect voor een busreis Londen dus. In de winter is de gemiddelde temperatuur een graad of 5 met slechts 3 zonuren per dag. Het Verenigd Koninkrijk staat bekend om de hoeveelheid regen maar dat valt in deze regio wel mee met circa 500 millimeter neerslag per jaar. De meeste neerslag valt in de herfst en winter. Hoewel het tijdens de zomer waarschijnlijk iets aangenamer is om Londen te bezoeken is de winter de meest romantische periode. Veel stelletjes kiezen er dan ook voor om busreizen Londen in de wintermaanden te boeken.

Klimaat Londen busreis
Een echte ideale reisperiode voor busreizen Londen is er dus niet, het hangt van uw persoonlijke voorkeur af. De drukste maanden zullen de zomermaanden juni, juli en augustus zijn. Verder zit er een piek in de busreizen in de maand december, waardoor de prijzen van een busreis Londen in deze periode ook wat hoger kunnen liggen. Hoewel u zich waarschijnlijk moeiteloos meer dan een week zult vermaken in Londen kiezen de meeste reizigers voor een reisduur van 3, 4 of 5 dagen. Voor zowel losse bustickets als georganiseerde busreizen is het aanbod in ieder geval groot genoeg.

Bezienswaardigheden busreis Londen

Reist u met georganiseerde busreizen Londen dan zullen alle grote bezienswaardigheden vast en zeker langskomen. Koopt u een losse busticket Londen dan raden wij u aan om via de metro te reizen. Zo kunt u zich gemakkelijk en snel door de stad verplaatsen en het scheelt enorm in de kosten ten opzichte van bijvoorbeeld de taxi. Ons advies is om in ieder geval de volgende kenmerkende bezienswaardigheden in Londen te bezoeken: de Big Ben, de Tower of London, Tower Bridge en natuurlijk Buckingham Palace. Gaat u met de bus naar Londen en neemt u uw kinderen mee? Bezoek dan ook zeker The Londen Eye. Dit grote reuzenrad is met name ook erg leuk voor kinderen, die wel wat afwisseling kunnen gebruiken tussen het cultuur snuiven door.


Kortom: Genoeg te doen tijdens een busreis Londen. Begin bovenaan de pagina met zoeken naar uw ideale busreis en vergelijk busreizen Londen van diverse aanbieders.

Tower of London

Tower of London

De Tower of Lond is een imposant bouwwerk dat staat aan de Theems vlak naast de Tower Bridge.

Lees meer
Tower Bridge of London

Tower Bridge

De Tower Bridge is de bekendste brug van Londen en loopt over rivier de Theems.

Lees meer