• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Denemarken

Het aanbod busreizen Denemarken bestaat voornamelijk uit rondreizen door het land. Denemarken is het zuidelijkste land van Scandinavië en ligt relatief dichtbij Nederland. Met de rondreizen bezoekt u meestal onder andere het schiereiland Jutland, de stad Kopenhagen en een stukje van de Deense kust. 

Feiten over Denemarken

In Denemarken is de officiële taal zoals waarschijnlijk iedereen wel weet het Deens. Deze taal is een van de Scandinavische talen en is vergelijkbaar met het Zweeds en Noors. Hoewel Denemarken met een oppervlakte van circa 43000 vierkante kilometer min of meer dezelfde afmeting heeft als Nederland wonen er veel minder mensen. In totaal heeft Denemarken rond de 5.5 miljoen inwoners waarvan circa 500.000 in de hoofdstad Kopenhagen wonen.

busreizen Denemarken

Klimaat Denemarken

Het klimaat in Denemarken is een gematigd zeeklimaat met normale zomers en milde winters. In de winter is het oosten van Denemarken over het algemeen wat kouder dan de westkant, in de zomer is dit echter andersom. Het weer is grotendeels vergelijkbaar met Nederland hoewel het gemiddeld genomen iets kouder maar droger is in Denemarken. Bovendien zijn er vaak langere periodes van kou of warmte. In de winter is de temperatuur gemiddeld rond het vriespunt en valt er regelmatig sneeuw. In de zomer is het gemiddeld een graad of 16 met 11 zonuren per dag en beperkte neerslag.


Klimaat Denemarken