• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen Brussel

Busreizen Brussel zijn erg populair als stedentrip. Dit komt natuurlijk doordat Brussel een prachtige stad is, maar ook de korte reisduur vanaf Nederland maakt de stad aantrekkelijk. De stad ligt op slechts 2 uur rijden van Utrecht en is dus het ideale weekendje weg. Omdat er meerdere aanbieders zijn die een busreis Brussel aanbieden kunt u op Busreizen.nl het aanbod van alle aanbieders vergelijken om zo de beste busreis te kiezen. 

Feiten over Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en heeft circa 165.000 inwoners en een oppervlakte van slechts 33 kilometer. Indien je het stedelijk gebied rondom de stad mee gaat rekenen komt het aantal inwoners echter een stuk hoger uit. Het weer in Brussel is vergelijkbaar met dat in Nederland. In de wintermaanden ligt de temperatuur dus rond het nulpunt en valt er regelmatig neerslag. In de zomer neemt de neerslag iets af en is de temperatuur gemiddeld 16 graden met 7 zonuren per dag. Prima dus voor een busreis naar Brussel.


Busreis Brussel

Bezienswaardigheden Brussel

Manneke Pis is waarschijnlijk een van de bekendste bezienswaardigheden in Brussel. Het beeld is in 1619 geplaatst in opdracht van het stadsbestuur en dient als versiering voor de bijbehorende fontein. Het beeldje staat op de hoek van de Stoofstraat en Eikstraat en is met 58 centimeter hoogte veel kleiner dan de meeste mensen denken. Helaas is het origineel in 1817 gestolen en vernield waardoor het huidige beeldje een replica is. Het beeld heet Manneke Pis omdat het jongetje urineert in de fontein.

Het Koninklijk Paleis is een van de mooiste gebouwen in Brussel. Het paleis ligt aan het Warandepark in Brussel en het dichtstbijzijnde metrostation is Troon. Hoewel de koninklijke familie er niet meer woont heeft de koning van België hier nog steeds zijn werkkamer en ontvangt de familie er geregeld bezoek. Het paleis zelf is geen eigendom van de koning maar van de staat. Het paleis wordt nog steeds actief gebruikt bij bijvoorbeeld staatsbezoeken, nieuwjaarsrecepties en huwelijksbanketten. Verder is het Koninklijk Archief er gevestigd, dit archief is nog steeds te raadplegen voor historisch onderzoek. Wanneer de koning in het paleis aanwezig is zult u een witter vlag boven het middelste paviljoen zien. Bovendien staat er dan een Erewacht aan de voorzijde van het gebouw.