• RUIM 1000 BUSREIZEN

  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

Busreizen België

Busreizen naar België zijn een ideale manier om een zorgeloze vakantie te beleven. Met name indien u een georganiseerde busrondreis naar België neemt kunt u onbezorgd genieten terwijl u langs alle hoogtepunten komt. Bij een georganiseerde busreis België zijn zowel de reis, de accommodatie, het ontbijt en de excursies geregeld.

Busreis België

De populairste bestemmingen binnen België zijn natuurlijk een busreis Brussel en busreis Antwerpen, maar ook de Ardennen zijn populair. Brussen en Antwerpen zijn in circa 4 uur te bereiken en bieden tal van bezienswaardigheden. Indien u van winkelen en uitgaan houdt kunt u in beide steden uw hart ophalen aangezien hier vaak voldoende tijd voor is vrijgemaakt in de programma's. Een busreis Ardennen is met name een aanrader voor echte natuurliefhebbers. Ook een busrondreis is zeker een aanrader, hiermee bezoekt u hoogtepunten door heel het land.


busreizen Belgie

Klimaat

Het klimaat in België is een gematigd zeeklimaat, dit betekend dat de zomers en winters mild zijn met het hele jaar door neerslag. Er komen dus weinig extreem lage of hoge temperaturen voor door de invloed van de Noordzee.

Weer

Het weer in België is vrijwel hetzelfde als in Nederland. In de zomer is de gemiddelde temperatuur circa 16 graden met 7 zonuren per dag. In de winter is het gemiddeld circa 3 graden met slechts 4 zonuren per dag. Het hele jaar door zijn er gemiddeld zo'n 16 regendagen
per maand.

Beste reistijd

Net als Nederland kunt u het beste naar België vertrekken in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. In deze maanden is de temperatuur het hoogste en het aantal zonuren ook relatief hoog. Indien u de drukke maanden wilt ontwijken kunt u het beste in mei of september vertrekken.

Pinnen

Pinnen in België is eigenlijk vergelijkbaar met Nederland. Bij alle banken en pinautomaten kunt u vrijwel altijd zonder problemen pinnen. Bij sommige winkels kunnen er problemen optreden waardoor cash geld of een creditcard altijd handig is.

Verkeer

Het verkeer in België is vrijwel gelijk aan het verkeer in Nederland. De wegen zijn er echter vaak iets slechter en buiten de bebouwde kom mag u 90 of 70 in plaats van onze 80 of 60. De snelheid op de snelwegen is ook 120 en de bebouwde kom gewoon 50.

Legitimatie

In België is het net als in Nederland verplicht je te kunnen legitimeren indien je boven de 12 jaar bent. Zorg dus dat je altijd een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Dit kan een paspoort zijn of identiteitskaart.

Busreis Brussel

Busreizen Brussel

Brussel is voor Nederlanders bijna om de hoek en daarom erg populair. Een mooie zomer met een speciaalbiertje maakt deze stad compleet.

Lees meer